Forged Koksmessen

Forged

Forged, een naam waar elke man zich direct goed bij voelt . Wat zijn het? Hele gave met de hand gesmeedde koksmessen uit Japan. Of je nou een echte profi kok bent of dat je gewoon lekker aan hobbyt, iedereen wordt blij van goede kook gear in de keuken. Stel je nou even voor dat je een paar vrienden over krijgt en dat jij de BBQ(link bbqblog) aan het voorbereiden bent. Wat is er dan mooier als je met je mega stoere koksmes die bavette in stukjes snijd? Het niet te gaar bakken van je steak zul je zelf moeten doen, maar fijne stukjes afsnijden met stijl daar helpen wij van PRJCT 71 je graag bij!

Waar komt het vandaan?

Forged wordt door dezelfde servies experts gerund door de heren achter Laguiole. Al jaren bekend met wat goede messen moeten kunnen. Nu hebben zij zich een aantal jaren terug gericht op het perfecte koksmes. De expertise werd gevonden in Japan, waar alle kwalitatieve koksmessen met de hand gesmeed worden.

De Messen

De messen zijn volledig met de hand gemaakt van Japans staal en hebben een hardheid van 58-60 Rockwell. . De Forged messen zijn niet vaatwasmachinebestendig. Na gebruik raden we aan het mes met de hand af te wassen en droog te maken met een doek.

De Lijnen

De gehele Forged collectie kenmerkt zich door RVS messen met een robuust uiterlijk met diverse soorten ‘heft’ . Wij zijn zelf in ieder geval fan van de Brute en de Olive Lijn. De Brute lijn kenmerkt zich door het heft wat een omgevouwen stuk staal is , heel veel bruter wordt het wat ons betreft niet.  Doordat het heft omgevouwen is heeft het een open ‘krop’, hetgeen het echt een uniek mes maakt.

Het lemmet en het heft worden na verhitting gehamerd, en het lemmet wordt expres niet gepolijst, zodat het echt een stuk smeedwerk blijft wat zorgt voor die toffe Forged uitstraling!

De Olive lijn heeft net als de overige Forged messen het robuuste Forged lemmet. Daaraan zit een olijfhouten heft van hoge kwaliteit wat dit mes zowel stijlvol als stoer maakt. Het olijfhout ligt ook heerlijk in de hand. Door de plaatsing van een ‘pommel’ aan het uiteinde van het heft (ijzer gewichtje), is het mes goed in balans. Doordat de pommel eveneens is gehamerd, oogt het mes als één geheel. Helemaal top dus!

Prijskwaliteit

Met een goed koksmes doe je je gehele leven. Niet voor niets dat er op de messen 10 jaar! garantie zit. Je kan de messen zelf slijpen met een aanzetstaal van Forged, maar wij raden om je koksmessen te laten slijpen door een professionele messenslijper.